Do konce května vznikne v Areálu Nový rybník nové parkourové hřiště

 

Modulární parkourové hřiště pro děti i dospělé vznikne v oblasti mezi skateparkem a volnočasovým hřištěm, kde doplní koncept sportovní zóny.

 

Poprvé se začalo o realizaci parkourového hřiště mluvit už v roce 2019. Kvůli zvýšeným nákladům a omezení investic z důvodu koronavirové pandemie byla tato investiční akce odložena takzvaně „do šuplíku“. „Jsem moc rád, že i přes složité období covidu se nám podařilo ideu parkourového hřiště zachovat a nezapomenout na něj. Parkourové hřiště bude totiž sloužit hlavně kategorii náctiletých, pro které byl doposud areál asi nejméně atraktivní. Teď už si na Nováku najde to své, opravdu každý,“ říká starosta města Příbram Jan konvalinka.

Vybrané parkourové hřiště imituje pouliční parkour, skládat se bude ze dvou modulů. Na hlavní modul s náročnějšími překážkami bude umožněn vstup osobám nad 10 let a 140 cm, doplní ho menší modul na trénink stability, určený pro děti od 6 let. Součástí realizace hřiště je dopadová plocha z pryžové monolitické štěpky pro větší bezpečnost a také vlastní návštěvní řád. Celková cena za realizaci činí 1.980.000,- bez DPH.

Oficiální otevření hřiště je v plánu na den dětí 1. 6. 2022, v rámci akce Dětský den na Nováku, chystané Sportovním zařízením města Příbram.

Realizaci investiční akce schválila rada města na svém posledním zasedání dne 7. 3. 2022.

 

Bc. Miroslava Poláková

Tisková mluvčí

Sportovní zařízení města Příbram, Legionářů 378, 261 01, Příbram VII

tel. č.: 318 621 384, mob.: 773 041 753

Oficiální webové stránky Sportovního zařízení města Příbram: www.szm.pb.cz

Oficiální FB stránky Sportovního zařízení města Příbram: https://www.facebook.com/szmpribram