Interiér chaty Granit se mění k nepoznání, je to obrovský krok kupředu

 

Vnitřní prostory chaty Granit pořádně prokoukly. Budoucí návštěvníci se mohou těšit na již nyní hotové moderní koupelny a celkově čistý uhlazený design prostor. 

 

Stále rostoucí požadavky zákazníků na kvalitu ubytování při jejich cestách, vedly i vedení příspěvkové organizace SZM Příbram, v jejíž gesci se nyní chata Granit nachází, k celkové modernizaci interiéru chaty. Zcela zásadním krokem bylo hlavně rozdělení společného sociálního zařízení, tedy zajištění vlastní koupelny pro každý pokoj. „Dříve bylo jedno společné sociální zařízení pro celé patro, nyní má každý pokoj vyhrazenou vlastní koupelnu s toaletou, a to přímo na pokoji, dva pokoje přes chodbu. Stavební práce, vyrovnání podlah, pokládka dlažby a obkladu i osazení novou sanitou, to vše je nyní v nových koupelnách hotové,“ říká ředitel SZM Příbram Jan Slaba.

 

Interiéry jednotlivých pokojů se v současné době již také dokončují, probíhá nivelace podlah, omítky a štuky jsou hotové, bude se kompletovat elektroinstalace. „Po překonání potíží, které jsme se stavební firmou během rekonstrukce řešili, se nyní nacházíme ve fázi, kdy jsme v některých pracích dokonce o něco napřed,“ říká Slaba. Otevření chaty je tak nadále v plánu během prosince.

 

Rezervace ubytování, bude již brzy možná přes zcela nový rezervační systém, který už se chýlí do své finální podoby a bude dostupný na webu chatagranit.cz. V současné době tak zatím není rezervace pokojů možná. V nabídce jsou tři kategorie pokojů, 3, 4 a 6 lůžkové v cenové relaci 400 – 500 Kč za osobu na noc, dle zvoleného typu pokoje a při jeho plném obsazení. „Cenu jsme se snažili stanovit tak, aby odpovídala nově získanému komfortu chaty Granit, ale aby byla zároveň dostupná a reálná pro naše návštěvníky,“ dodává Slaba. Nyní se v systému dokončuje ještě nastavení slev na děti a další slevové položky a balíčky.

 

„V současné době dokupujeme také mobiliář a ladíme detaily tak, aby kromě praktického využití bylo potěšeno i oko návštěvníka. Cílem je zachování koncepce horské chaty s důrazem na detail, komfort a pohodlí,“ dodává závěrem Slaba.