Venkovní bazén se připravuje na otevření. Pokud to počasí dovolí, provoz bude spuštěn 1. června

 

Jako každým rokem, prochází venkovní bazén před samotným zahájením provozu nutnou údržbou. Převážně zednické práce probíhají už od začátku května, nyní je bazén vypuštěný a pokračuje jeho důkladné čištění.

 

Před samotným vypouštěním, čištěním a následným napouštěním bazénu bylo zapotřebí opravit po zimě opadané a mrazem poškozené dlaždice, betony kolem bazénu, provést údržbu a kontrolu veškerého zařízení ve strojovně aquaparku a další práce spojené s údržbou. „Tyto práce probíhají již od začátku května. 10. května se začal bazén vypouštět a v úterý jsme ho kompletně dočistili. Je důležité, s čištěním neotálet a začít už v průběhu vypouštění. Jak nečistoty na povrchu zaschnou, je potom čištění mnohem obtížnější a zbytečně se spotřebuje více čisticích prostředků,“ říká manažer Aquaparku Lukáš Kozohorský.

 

Nyní ještě probíhají drobné opravné práce uvnitř bazénu, jako výměna dlaždiček a oprava spár. Zahájení napouštění bazénu je předpokládáno koncem tohoto týdne. Vedení SZM upozorňuje na možný pokles tlaku vody v okolních domech v době napouštění venkovního bazénu. To by však nemělo trvat déle než dva dny. „Většinou začínáme napouštět jeden den ráno a druhý den odpoledne je napuštěno. Vodu bereme i z vlastního vrtu a přítok regulujeme, pokles tlaku vody v okolí by tak neměl být nijak významný,“ říká Kozohorský.

 

Během napouštění bazénu budou v areálu probíhat další práce, jako je kompletní čištění okolí bazénu, odstranění plevele a sekání trávy, údržba beachvolejbalových hřišť, výmalba a oprava sociálního zázemí, revize zařízení a hřišť, nátěry okolí bazénu, příprava budovy občerstvení a podobně. Zahájení venkovní koupací sezóny je v plánu na 1. června, termín se však může posunout v závislosti na počasí a také díky současné situaci spojené s koronavirem. „Přesné podmínky otevření bazénů vnitřních ani venkovních zatím nebyly jasně dané. Věříme však, že s venkovním provozem by neměly žádné problémy nastat,“ říká ředitel Sportovního zařízení města Příbram Jan Slaba.

 

V areálu venkovního bazénu Aquaparku Příbram se nachází kromě rozlehlých travnatých ploch pro ležení také posezení kolem bazénu, občerstvení, dětské brouzdaliště, hřiště s pískovištěm a prolézačkami nebo dvě zvlášť zpoplatněná beachvolejbalová hřiště.

 

 

Bc. Miroslava Poláková

Tisková mluvčí

Sportovní zařízení města Příbram, Legionářů 378, 261 01, Příbram VII

tel. č.: 318 621 384, mob.: 773 041 753

Oficiální webové stránky Sportovního zařízení města Příbram: www.szm.pb.cz

Oficiální FB stránky Sportovního zařízení města Příbram: https://www.facebook.com/szmpribram